Keri: Kijev spreman na prekid vatre

Šef diplomatije SAD Džon Keri kaže da su se vlasti u Kijevu saglasile da prekinu vatru u jugoistočnim regionima i da su spremne za dijalog sa proruskim snagama.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

18:24

Default images

Keri je tu izjavu dao nakon sastanka s ukrajinskim ministrom spoljnih poslova Pavelom Klimkinom, prenela je ruska agencija Itar-Tas.

Agencija Rojters je javila da su Keri i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas razgovarali telefonom i saglasili se da borbe u blizini mesta pada malezijskog aviona na istoku Ukrajine treba da budu prekinute, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Lavrov i Keri "saglasili su se o potrebi strogog ispunjavanja rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u kojoj se traži medjunarodni i nezavisan karakter istrage, kao i prestanak borbi u oblasti gde se nalaze ostaci aviona", navedeno je u saopštenju.

Rusija je ranije danas zatražila da Kijev zaustavi rat protiv Ukrajinaca na istoku zemlje i pozvala Zapad da izvrši uticaj na vlasti u Kijevu koje su otišle predaleko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: