Rusija: Kijev da zaustavi rat

Rusija je zatražila da Kijev zaustavi rat protiv Ukrajinaca na istoku zemlje i pozvala Zapad da izvrši uticaj na vlasti u Kijevu koje su otišle predaleko.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

16:25

Default images

Pored toga, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da je kao rezultat dejstva ukrajinske artiljerije, u gradu Gorlovka u istočnom regionu Donjecka, poginulo 17 civila, od toga troje dece a da je uništena jedna škola i jedna bolnica, preneo je Itar-Tas.

U saopštenju se kaže da odgovornost za civilne žrtve na istoku Ukrajine snose i oni koji podržavaju takve kriminalne akcije.

Ministarstvo je ponovilo optužbe da su ukrajinske snage pucale preko granice iz istočne Ukrajine na teritoriju Rusije iz mašinki i minobacača, preneo je Rojters.

"Zvanično tražimo da Kijev prestane da puca na suverenu teritoriju Ruske Federacije", navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: