FR evakuiše svoje građane iz Libije

Francuska je danas počela da evakuiše svoje državljane iz Libije zbog sve većeg bezakonja i nereda u toj zemlji, saopštio je vladin izvor.

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.07.2014.

14:34

Default images

U Libiji ima manje od 100 Francuza i oni će napustiti tu zemlju brodom, izjavio je izvor, dodajući da će evakuacija biti završena posle podne.

Nekoliko zemalja, među kojima su Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Egipat, proteklog vikenda su savetovali svojim državljanima da odmah napuste Libiju, navodi AFP.

SAD su evakuisale svooju ambasadu u toj zemlji navodeći kao razlog realan rizik koji preti zbog sukoba između vojnika lojalnih libijskoj vladi i islamista.

Ostale zemlje, među kojima su Holandija, Belgija, Španija i Turska, takođe su savetovale svojim državljanima da odu iz Libije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije preporučuje građanima naše zemlje da, zbog intenziviranja sukoba u Libiji, hitno napuste tu zemlju.

U Libiji se trenutno nalazi oko 100 srpskih državljana zaposlenih u internacionalnim kompanijama i medicinskim ustanovama. Jedan broj je već napustio zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: