Kremlj: Izveštaj UN je licemeran

Rusija smatra da je novi izveštaj Visoke predstavnice za ljudska prava UN o krizi u Ukrajini licemeran i neobjektivan i da služi da opravda ponašanje Kijeva.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

12:25

Default images

"Pažljivo smo razmotrili već četvrti izveštaj sačinjen na osnovu informacija posmatračka misije UN. Glavni zaključaj je da on nije objektivan, već licemeran. Dovoljno je spomenuti poruku o tome da ukrajinske vlasti imaju legitimno pravo da koriste silu kako bi uspostavili red i mir na istoku", rekao je Aleksander Lukaševič iz ministarstva spoljnih poslova.

On navodi da se tako operacije koje sprovodi Kijev praktično opravdavaju.

"Smatramo da Kancelarija visoke predstavnice UN za ljudska prava i posmatračka misija UN ne bi trebalo da direktno ili indirektno opravdavaju nasilje koje sprovodi Kijev, već bi trebalo da pomognu da se obezbedi obustava vatre i započne dijalog između Kijeva i predstavnika sa istoka čime bi se konačno uspostavio mir u regionu", rekao je Lukaševič.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: