Tim nije stigao do mesta pada MH17

Grupa međunarodnih eksperata već treći dan zaredom nije uspela da dođe do mesta rušenja putničkog aviona "Boing 777" aviokompanije Malejža erlajnsa.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

10:41

Default images

U tome su ih i ovoga puta sprečile borbe između ukrajinskih i proruskih snaga, saopštilo je danas holandsko Ministarstvo pravde.

"Grupa holandskih i australijskih eksperata nije krenula iz Donjecka ka mestu nesreće na istoku Ukrajine. Trenutno se na putu i oko puta koji vodi do mesta pada aviona odvijaju previše žestoke borbe", navodi se u saopštenju a prenela je agencija AFP.

Ruska agencija RIA Novosti navodi da su u borbama na periferiji gradova Šahtjorsk i Torez ustanici izgubili kontrolu nad selom Rasipnoe, gde se nalazi deo ostataka srušenog aviona.

Ukrajinske agencije prenele su u ponedeljak saopštenje Ministarstva odbrane da su jedinice ukrajinske vojske ušle u Šahtjorsk, Torez i Lutugino što, kako ističu, stvara dobre uslove za konačno opkoljavanje proruskih snaga u Donjecku i Gorlovki.

Takođe, kako se navodi, nastavlja se borba za "potpuno oslobođenje gradova Pervomajsk i Snježnoje".

Asošijeted pres izveštava da su stanovnici Šahtjorska u panici napuštali grad i da su izveštači te agencije videli da je jedna višespratnica pogođena sa najmanje dve granate.

Američka novinska agencija prenosi saopštenje ukrajinskog ministarstva odbrane da je ukrajinska vojska ušla u Šahtjorsk, ali da su kontrolni punktovi koji blokiraju ulaz u grad sa zapada pod kontrolom pobunjenika.

AP podseća na izveštaj Visokog komesara UN za ljudska prava po kom je od početka konflikta na istoku Ukrajine sredinom aprila do 26. jula poginulo najmanje 1.129 ljudi, a 3.442 ranjeno, što predstavlja ogroman porast u odnosu na 18. juni kada su UN saopštile da je poginulo 356 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: