Pjongjang: Ne pomažemo Hamas

Severna Koreja je demantovala tvrdnje da snabdeva Hamas raketama i da Hezbolahu pruža materijalnu pomoć.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

09:12

Default images

Pjongjang je saopštio da se radi o "čistoj fikciji" i "zlonamernim" pokušajima da se Severna Koreja dovede u vezu sa sukobima na Bliskom istoku.

Demanti severnokorejskog ministarstva spoljnjih poslova objavila je sinoć zvanična novinska agencija KCNA.

Britanski list "Dejli telegraf" je, pozivajući se na izvore iz zapadnih službi bezbednosti, proteklog vikenda objavio da je palestinski islamistički pokret Hamas već platio avans za dodatne rakete i komunikacionu opremu iz Severne Koreje.

Nekoliko dana pre objavljivanja tog izveštaja, američki federalni sudija u Vašingtonu je saopštio da je Severna Koreja snabdela esktremističku libansku organzaciju Hezbolah naprednim oružjem, navodi AFP.

"Ovo je krajnje neosnovana neistina i čista fikcija koju širi SAD sa ciljem da izoluju Severnu Koreju u međunarodnoj zajednici", stoji u saopštenju ministarstva.

"Iza ove propagande krije se zlonamerno nastojanje SAD da opravdaju svoje kriminalne postupke u Izraelu", navelo je ministarstvo, optužujući Vašington da pokušava da podstakne antisevernokorejsko raspoloženje dovodeći Severnu Koreju u vezu sa sukobima na Bliskom istoku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: