SAD: Podrška tribunalu za Kosovo

Vašington podržava osnivanje suda koji će se baviti rezultatima istrage o zločinima na Kosovu, saopštila je Ambasada SAD u Srbiji.

Izvor: Beta

Utorak, 29.07.2014.

17:26

Default images

Američka ambasada pozdravila je objavljivanje nalaza Specijalnog istražnog tima EU, koji predvodi Klint Vilijamson, o ratnim zločinima i trgovini ljudskim organima na Kosovu, i saopštila da Vašington snažno podržava blagovremeno osnivanje suda koji će se baviti rezultatima te istrage.

Ambasada je pohvalila naporan rad i opsežnu istragu ambasadora Vilijamson i njegovog tima, i pozdravila "snažnu podršku i saradnju koje su ponudile Srbija, Kosovo, Albanija i mnoge druge zemlje članice Evropske unije u ovoj istrazi".

"SAD ozbiljno pristupaju svim navodima o ratnim zločinima bez obzira na nacionalnu ili etničku pripadnost i veruju da oni koji su odgovorni za takve zločine treba da odgovaraju za iste kroz pravedne i nepristrasne postupke", piše u saopštenju.

Dodaje se da su "Kosovo i Evropska unija posvećene osnivanju Specijalnog suda koji će se baviti slučajevima koji su rezultat ove istrage" i da SAD snažno podržavaju blagovremeno osnivanje tog suda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: