"Milion evra za sever Kosova"

Kosovski ministar lokalne samouprave Slobodan Petrović kaže da je to ministarstvo obezbedilo skoro million evra za infrastrukturne projekte na severu.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

10:09

Default images

Petrović je u izjavi agenciji Tanjug rekao da je u poslednjih nekoliko nedelja potpisao više veoma značajnih i važnih sporazuma sa gradonacelnicima sa severa Kosova i da će ti projekti nakon realizacije poboljšati uslove života građana.

"Otprilike u svakoj od četiri opštine uspeli smo da potpišemo ugovore, projekti tek treba da budu sprovedeni. Ono što je jako važno, mislim da su negde blizu milion evra investicije samo od Ministarstva za lokalnu samoupravu u poslednjih nekoliko nedelja", kazao je Petrović.

Petrović je istakao da je jako važno da se što pre započne realizacija ovih projekata, kako bi se opštine kandidovale sa narednim projektima kod Ministarstva za lokalnu samoupravu.

On je objasnio da je za opštinu Severna Mitrovica podržan projekat koji predviđa sređivanje centralne gradske ulice, u Leposaviću će pomoći izgradnju mosta preko Ibra, a u Zubinom Potoku i Zvečanu podržani su projekti koji se odnose na sređivanje puteva i rasvete pojedinih ulica.

Što se tiče Ministarstva za lokalnu samoupravu, mi smo sa naše strane sve završili, sada je u toku tenderska procedura i sada je sve na lokalnim samoupravama, zaključio će Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: