Sastanak o budućoj vlasti u PG

Predstavnici SDP, Pozitivne Crne Gore, Demokratskog fronta DF i SNP sastali su se danas da bi razgovarali o budućoj vlasti u Podgorici.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

18:47

Default images

Nakon sastanka je saopšteno, kako prenose crnogorski mediji, da će razgovor o formiranju uprave u glavnom gradu, a u međuvremenu će biti precizirani detalji modaliteta koncepta podrške manjinskoj upravi koji je danas predstavljen.

Lider DF Miodrag Lekić je, novinarima, rekao da je ovo bio prvi sastanak koalicije Evropsko lice Podgorice (ELPG) sa predstavnicima DF-a i SNP-a, i da je na njemu bila konstruktivna atmosfera.

Zajedno smo došli do stava da težimo formiranju lokalne uprave koja bi izražavala ispoljenu volju građana na izborima, da svi želimo diskontinuitet sa načinom vođenja grada u prethodnom periodu, i da novi način bude primarno zasnovan na poštovanju prava“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, na sastanku je zatraženo da svi koji imaju modalitete konstituisanja vlasti u Podgorici precizno saopšte o kakvim se modalitetima radi.

Dakle, da znamo i detalje tog ponuđenog koncepta podrške manjinskoj upravi“, precizirao je Lekić.

Dogovoreno je da do sledećeg sastanka, koji će biti, kako je navedeno, već narednih dana, to bude precizno definisano.

On nije želeo da precizira da li je postignuta saglasnost oko toga da treba formirati manjinsku upravu, ali je kazao da je veoma ozbiljno raugovarano konceptu manjinske uprave koju je predstavio SDP.

Prethodno je premijer Crne Gore i lider DPS-a Milo Djukanović poručio da je zahtev SDP-a "nevaspitan" i da ne pristaje na političke ucene, dodajući da je njegova partija spremna na eventualno ponavljanje lokalnih izbora u Podgorici.

Đukanović je kazao da je "nevaspitano ucenjivati onog koji je dobio većinu na izborima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: