Zajedno za bebe: Stigla pomoć Šapcu

Predstavnici Komercijalne banke i Fonda B92 uručili su novi reanimacioni sto, dva CTG aparata i prateću opremu porodilištu u Šapcu.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

19:13

Default images

To je prva donacija u okviru akcije “Zajedno za bebe”.

Zahvaljujući klijentima Komercijalne banke, koji su od 1. juna ostvarili više od 2,4 miliona transakcija na POS terminalima, porodilište je dobilo opremu koja će poboljšati zdravstvenu negu i zaštitu.

Svi su na istom zadatku humanosti, Fond B92, Komercijalna banka i njeni klijenti, tako što se od svake transakcije po dva dinara izdvaja za nabaku opreme za porodilišta. Zahvaljujući njima u šabačko porodilište stigla je nova oprema, ali je ovo tek početak.

“Do nove godine ćemo se sresti u mnogim drugim porodilištima, najmanje četiri do kraja godine, tako da verujem da ćemo tu akciju, zajedno sa načim klijetima, a i sama Komercijalna banka, te se nadamo da će ova akcija prerasti u dugoročnu akciju tokom koje će što više ovakvih slika biti poslato, kao ova koju šaljemo iz Šapca“, poručio je prilikom uručenja opreme Ivica Smolić, predsednik IO Komercijalne banke.
Ovo nije prvi put da je Fond B92 u porodilištu u Šapcu, ovako važnim povodom. Tokom “Bitke za bebe”, nabavljena su tri inkubatora a u akciji “Bitka za porodilišta” ultrazvučni aparat i dva pulsna oksimetra. Ukupna vrednost te opreme je oko 46.000 evra. Novom opremom, uručenom danas, kompletirane su potrebe šabačkog porodilišta i to je jedanaesta pobeda Fonda b92.

“Dogovoreno je da sa Komercijalnom bankom svakog meseca posetimo neki drugi grad, jer se prosečno skupi iznad dva miliona dinara tokom jednog meseca u transakcijama koje obave naši grđani tako da preko dva miliona ljudi učestvujuje u ovoj akciji što je veoma važno“, izjavio je Veran Matić, predsednik UO Fonda B92

Reanimacioni sto, dva CTG aparata i prateća oprema, doprineće kvalitetu rada ove zdravstvene ustanove.

“Donacija je vrlo kvalitetna i vredna i omogućava kvalitetan porođaj, zaštitu novorođenčeta prilikom porođaja kao i dobar kvalitet rada za zaposlene”, izjavila je direktorka bolnice “Dr Laza K. Lazarević”, dr Zora Nikolić.

U šabačkoj bolnici prošle godine rođeno je 1249 beba. Od početka godine ovde je više porodilja nego inače, pa to pripisuju humanim akcijam kojima se uslovi rada poboljšavaju.

“Bitni su mi uslovi najbitnija mi je procenazdravlaj bebe I razni testovi“, kaže porodilja Jovana Jovanović.

Akcija je počela 1. juna i trajaće do 31. decembra 2014. godine. Fond B92 se neće zaustaviti sve dok ne obezbedi svih 50 porodilišta u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: