Deca sa ugroženih područja na Tari

Mališani iz Krupnja i Mačvanskog Prnjavora, koje su nedavne poplave ostavile bez krova nad glavom, dobili su besplatno letovanje na Tari u vojnom hotelu.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

14:28

Default images

Letovanje je pod pokroviteljstvom Ministarstva odbrane, a njih je danas posetio ministar Bratislav Gašić.

Deca su Gašiću, u znak zahvalnosti, otpevala himnu Srbije "Bože pravde", na šta im je ministar odbrane uzvratio darivanjem znački tog ministarstva istakavši da je njemu i njegovim saradnicima puno srce što su 41 mališanu iz poplavljenog područja omogućili letovanje u vojnom odmaralištu.

"Mnogo je tužnih sudbina Srbija imala u proteklih tri meseca kao posledica poplava, a jedna od tih tužnih priča jeste upravo Krupanj gde su mnoga od ove dece izgubila kuće, mesto za igru. Vojska Srbije je od prvog dana u Krupnju, gde intezivno radi na sanaciji tog terena.Počećemo, najverovatnije, i veoma brzo izgradnju novih kuća. Vojska Srbije, kao što se nalazi u nekim teškim trenucima uz svoj narod, nalazimo se i sa njima kada možemo da im priuštimo neke lepe trenutke", poručio je Gašić.

Biljana Miladinović iz Kržave kod Krupnja prenela je pozitivne utiske s Tare i zahvalila ministru odbrane na letovanju, ipak izrazivši bojazan šta će ih dočekati kada se vrate kući.

"Sada zavisi da li ćemo ostati još u selu, kuću da uradimo, pošto je počelo da puca od podzemnih voda, jer se zemlja sleže. Kažu nam da smo trenutno bezbedni, ali ne znamo koliko će još kuća stajati, pošto su neki već počeli da se sele zbog sleganja zemlje, ali nadam se da će sve biti dobro", rekla je Biljana.

Sličnu poruku poslao je i njen drugar iz Krupnja Željko Despotović, koji je istakao da mu letovanje na Tari makar malo olakšava muku koja ga je zadesila.

"Hvala svima što su nam priredili lep odmor. Posle svega ovoga, kada se vratimo, ne znam ni gde se vraćam, nemam gde ni da se vratim pošto se u Krupnju ništa ne zna. Klizište mi je pogodilo kuću. Iseljen sam, živim kod dede, a posle ovoga ne znam šta će da bude. Ovde je super, pomaže nam malo da zaboravimo na sve. Ovo nam je neka olakšavajuća okolnost", zaključio je Despotović.

Deca iz Krupnja i Mačvanskog Prnjavora, njih 41, doputovala su na Taru subotu, 26. jula, gde će u objektima Vojne ustanove "Tara" boraviti do 2. avgusta.

Posle posete ministra odbrane Bratislava Gašića opštini Krupanj, kada su mu građani tog kraja ukazali na probleme sa kojima se svakodnevno susreću, kao i da mališani, pored toga što nisu mogli da stignu do svojih škola, ove godine neće otići na letovanje, odlučeno je da 36 školaraca iz Krupnja i petoro iz Mačvanskog Prnjavora, do kraja raspusta otputuju na Taru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: