"Naši državljani da napuste Libiju"

Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje građanima Srbije da, zbog intenziviranja sukoba u Libiji, hitno napuste tu zemlju, izjavio je ministar Dačić.

Izvor: B92

Utorak, 29.07.2014.

13:36

Default images

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je danas da, s obzirom na intenziviranje oružanih sukoba u Libiji i krajnje nestabilnu bezbednosnu situaciju u Tripoliju, Ministarstvo spoljnih poslova preporučuje svim građanima Srbije da hitno napuste Libiju i uzdrže se od putovanja u ovu zemlju.

Državljani Srbije koji, po raznim osnovima, već borave u Libiji, za konkretna uputstva mogu se obratiti Ambasadi Republike Srbije u Tripoliju, na brojeve telefona: + 21821 / 362-32-05, + 21821 / 362-32-06, navedeno je u saopštenju.

U ovom trenutku, Ambasada Srbije u Tripoliju ostaje otvorena, ali zbog nastale situacije, može da pruži konzularnu zaštitu u ograničenom obimu. Preko Ambasade mogu se dobiti upozorenja u vezi sa kriznom situacijom u Tripoliju i okolini, kao i obaveštenja o mogućim pravcima za napuštanje libijske teritorije.

Svim srpskim državljanima, koji se trenutno nalaze u Libiji, savetuje se da Ambasadi Srbije u Tripoliju dostave kontakt podatke.

Međunarodni aerodrom u Tripoliju je zatvoren, a drugi aerodromi su u ograničenoj upotrebi, bez preciznog reda letenja. Jedan od mogućih pravaca napuštanja libijske teritorije je kopnenim putem, preko Tunisa, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U Libiji se trenutno nalazi oko 100 srpskih državljana zaposlenih u internacionalnim kompanijama i medicinskim ustanovama. Jedan broj je napustio zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: