Zapad: Pooštriti sankcije Rusima

Lideri Francuske, Nemačke, Britanije, Italije i SAD založili se za usvajanje novih sankcija prema Rusiji zbog njene uloge u ukrajinskoj krizi.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.07.2014.

18:40

Default images

Predsednici Barak Obama i Fransoa Oland, kancelarka Angela Merkel i premijeri Mateo Renci i Dejvid Kameron su u telefonskom razgovoru izrazili žaljenje što Rusija nije izvršila "pritisak na separatiste kako bi ih dovela za pregovarački sto".

Oni su takodje poručili da će se pomno pratiti da li Rusija pruža direktnu vojnu pomoć proruskim snagama.

"U ovakvim okolnostima, zvaničnici potvrdjuju svoju nameru da usvoje odluku o novim merama protiv Rusije", zaključuje se u saopštenju kancelarije francuskog predsednika, prenosi Rojters.

Povodom ranijih najava da bi moglo doći do uvodjenja oštrijih sankcija prema Rusiji, zvanična Moskva je danas poručila da takve mere neće postići cilj i da je Rusija sposobna da unapredi proizvodnju u onim sektorima koji budu pogodjeni sankcijama Zapada.

Inače, američki potpredsednik Džo Bajden primiće danas u Vašingtonu ministra spoljnih poslova Ukrajine Pavla Klimkina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: