Obama sa liderima EU o Ukrajini

Američki predsednik Barak Obama razgovaraće danas sa liderima četiri evropske zemlje o situaciji u Ukrajini, saopštio je istaknuti savetnik Bele kuće.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.07.2014.

16:50

Default images

Obama će razgovarati sa liderima Nemačke, Francuske, Britanije i Italije, objavio je na Tviteru zamenik savetnika za nacionalnu bezbednost Ben Rouds, prenela je agencija Rojters.

"To će biti prilika da se lideri konsultuju o Ukrajini", dodao je Rouds.

Ukrajinske snage danas se bore sa proruskim snagama oko nekoliko gradova na području gde se 17. jula srušio malezijski putnički avion sa 298 putnika i članova posade u istočnoj Ukrajini, saopštila je vojska.

Ukrajinske snage "su ušle" u gradove Šahtarsk i Torez i "u toku su borbe za potpuno oslobodjenje" gradova Pervomajsk i Snižne, navela je pres služba vojne operacije protiv proruskih snaga, preneo je AFP.

Medjunarodni policijski tim, drugi dan zaredom, nije mogao da pristupi mestu na kome se srušio malezijski avion sukoba koji se vode u Šahtarsku kroz koji se mora proći da bi se stiglo na mesto nesreće.

Iz pravca Šahtarska mogli su se čuti neprekidni zvuci granata, a stanovnici su bežali automobilima odatle.

Reporteri agencije AP su videli kako su visoki stambeni blok pogodile najmanje dve artiljerijske granate.

Policijski tim ima zadatak da obezbedi oblast koja se nalazi pod kontrolom prorusih snaga da bi mogla početi istraga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: