Francuz regrutovao za Al Kaidu

U Tangeru u Maroku uhapšen francuski državljanin alžirskog porekla zbog toga što je regrutovao ljude da se učlane u Al Kaidu i odlaze u Siriju i Irak da se bore

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

14:05

Default images

U saopštenju, koje je sinoć objavilo alžirsko ministarstvo unutrašnjih poslova, navodi se da je osumnjičeni dugogodišnji član medjunarodne terorističke mreže Al Kaida.

On se borio u Avganistanu, Pakistanu i Bosni, a optužen je da je prikupljao sredstva i regrutovao ljude za borbe u Siriji.

Osumnjičeni je stigao u Maroko 21. jula preko Tunisa i Libije, a uhapšen je u subotu u glavnoj marokanskoj transportnoj luci Tangeru, navodi AP.

On je, navodno, regrutovao ljude za sirijski Nusra front koji je članica Al Kaide.

Iako na teritoriji Maroka nije bilo mnogo terorističkih napada, on je glavni izvor regruta za sukobe u Maliju, Siriji i drugim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: