Japan uvodi dodatne sankcije Rusiji

Japan će uvesti dodatne sankcije Rusiji zato što zvanična Moskva nije uticala na ublažavanje konflikta između ukrajinskih i proruskih snaga na istoku Ukrajine.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.07.2014.

12:40

Default images

Te sankcije će na snagu stupiti uskoro, nakon što ih odobri vlada, navodi se u saopštenju japanskog Ministarstva spoljnih poslova, a prenela je agencija Kjodo.

Portparol vlade Jošihide Suga je precizirao da će biti zamrznuta imovina koju u Japanu poseduju pojedinci ili grupe direktno povezane sa ruskom aneksijom Krima i nestabilnošću na istoku Ukrajine.

Evropska unija je u subotu objavila da je proširila sankcije Rusiji zbog njenih postupaka u Ukrajini, na kome su imena još 15 ljudi, među njima šefovi obaveštajnih službi, kao i 18 kompanija i organizacija.

Na listi su, između ostalih, direktor Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije Aleksandar Bortnjikov, direktor Spoljne obaveštajne službe Mihail Fradkov i čelnik ruske Republike Čečenije Ramzan Kadirov, preneo je Itar-tas, koji podseća da se na "crnoj listi" EU nalazi ukupno 87 fizičkih i 20 pravnih lica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: