KiM: 11 povezanih sa teroristima?

Kosovski javni tužilac Sevide Morina izjavila je da Specijalno tužilaštvo trenutno vodi istragu o povezanosti 11 osoba s terorističkim organizacijama iz Sirije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

16:09

Default images

Ona je dodala i da se istražuju dokazi o ucešću 23 osobe u ratnim zločinima.

Kako prenosi makedonski portal Tajm, Morina je za RTK rekla da tužilaštvo razmatra 11 slučajeva povezanosti osoba s Kosova sa islamističkim terorističkim organizacijama koje su uključene u konflikt u Siriji, poput sirijskog ogranka Al Kaide, Fronta Al Nusre.

Morina je navela da Tužilaštvo sa posebnom pažnjom prati slučajeve mladih osoba s Kosova koje u poslednje vreme sve češće odlaze u Siriju gde se pridružuju raznim terorističkim organizacijama.

Istovremeno, prema njenim rečima, Tužilaštvo vodi istragu protiv 23 kosovska Albanca za koje postoji sumnja da su počinili ratni zločin za vreme rata na Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: