Kosovo: 23 predmeta ratnog zločina

U specijalnom javnom tužilaštvu na Kosovu postoje oko 23 predmeta za ratne zločine i 11 slučajeva povezanosti s terorizmom u ratu u Siriji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

10:04

Default images

Tužiteljka Sevide Morina u emisiji RTK "Pravda na Kosovu", kako prenose mediji u Prištini, rekla je da su tužioci spremni da istražuju ratne zločine.

"Predmet istrage za ratne zločine su 23 lica, svi Albanci. Postoji spremnost da radimo na tim slučajevima, ali da li ćemo uspešno okončati, to će se videti", kazala je ona.

Što se tiče terorizma, Morina je rekla da se specijalno tužilaštvo bavi sa 11 slučajeva povezanosti sa terorističkim organizacijama kao što su Islamska država Iraka i Sirije (ISIS) i Al-Nusra, sirijski ogranak Al Kaide.

"U poslednje vreme suočavamo se sa pojavom odlaska naših mladih ljudi u rat u Siriji. Oni se priključuju organizacijama kao što su ISIS i Al-Nusra, koje su poznate kao terorističke. U ovom tužilaštvu ima 11 registrovanih slucajeva. Među njima je jedan slučaj koji vodi lokalni tuzilac", navela je ona.

"Smatram da naše društvo treba više da radi na sprečavanju toga i da radi više na obrazovanju mladih", rekla je Morina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: