Bajram se proslavlja u Sloveniji

Bajrmaske svečanosti održane su u 18 mesta širom Slovenije a centralnu svečanost u sportskoj dvorani u Ljubljani, predvodio je ljubljanski muftija Nedžad Grabus

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

14:52

Default images

Na bajrmaskoj molitvi mufija je rekao da danas slavi jedan od najsrecnijih Bajarama jer su pred Ramazan počeli radovi na izgradnji Islamskog kulturnog centra i prve džamije u Ljubljani.

Proces izgradnje, prema njegovim rečima neće biti jednostavan, jer je reč o projektu koji zahteva istrajnost, predanost, složnost i odlučnost.

Kamen temeljac za džamiju i Islamski kulturni centar položen je septembra prošle godine, a ugovor za prvi deo izgradnje potpisan 4. jula ove godine.

U Sloveniji, prema procenama, živi oko 40 hiljada muslimana, a očekuje se da bi prva džamija mogla biti završena kroz tri godine.

Centralna svečanost proslave Bajrama u Srbiji je u Novom Pazaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: