Poplava u Kostajnici

Opštinu Kostajnica (RS) sinoć je zahvatilo jako nevreme praćeno obilnim padavinama, a bujice su poplavile oko stotinu stambenih i nekoliko proizvodnih objekata.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

10:59

Default images

Kanali i vodotoci u gradu su se izlili i izazvali štetu, kako kažu meštani, veću i od one tokom majskih poplava.

Rečice Mačkovac, Strigova i drugi manji potoci sa okolnih brda srušili su se na grad u roku od 15 minuta i voda je prodrla u veći broj objekata nego tokom majskih poplava, uključujući i dva veća privredna subjekta, potvrdio je Aleksandar Pašić, portparol opštine Kostajnica.

Meštani su ispričTali i da je voda iza sebe ostavila mulj, blato i otpad.

Načelnik Civilne zaštite opštine Kostajnica Zoran Kos je potvrdio da se usled jakih padavina izlila reka Tavija te poplavila veliki broj stambenih objekata.

Ekipe Civilne zaštite su odmah izašle na teren kako bi pružile pomoć stanovnicima, a i pripadnici elektrodistribucije i komunalnih usluga čine sve da pomognu poplavljenima, nakon što se voda polako povlači.

Opština Kostajnica je smeštena u severozapadnom delu Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, na desnoj obali reke Une. Njenu severnu i severozapadnu granicu čini reka Una, koja je ujedno i državna granica sa Republikom Hrvatskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: