Sve više ujeda zmija, i deca mete

Na području Pomoravskog okruga, u poslednja dva meseca bilo više ujeda zmija, a ujede su zadobili i četvoro dece, pri čemu jedno od njih ima svega 2,5 godina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

12:54

Default images

Dvoipogodišnje dete koje je ujela zmija, najverovatnije šarka, upućeno je, "sa lakšom kliničkom slikom", na lečenje u Klinički centar Kragujevac, rekla je Tanjugu Infektolog na Odeljenju infektologije Opšte bolnice u Ćupriji dr Dragana Todorović.

Dr Ilić je istakla da ova ustanova ima dovoljno seruma protiv zmijskog ujeda. Blaga zima i majske poplave u ovom delu Srbije, pre svega u Jagodini, Ćupriji, Paraćinu i Svilajncu, isterale su zmije iz svojih skrovišta, pa se često mogu videti i na gradskim ulicama.

Pre 15 dana, jedan smuk u centru Ćuprije, izazvao je pravu paniku medju gradjanima. Iako neotrovan, liči na šarku, pa su morali intervenisati lokalni veterinari, koji su ga uhvatili i odneli na bezbedno mesto "jer je ubijanje zmija u Srbiji zakonom zabranjeno", izjavio je novinarima direktor Veterinarske stanice u Ćupriji Goran Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: