Joksimović: Iskoristiti IPA fondove

Jadranka Joksimović obišla sa Tanjom Miščević spomen park Bubanj u Nišu koji je obnovljen sredstvima iz IPA fondova.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

17:01

Default images

Ministarka bez portfelja zadužene za evropske integracije je tom prilikom ocenila da Srbija kao zemlja kandidat za ulazak u Evropsku uniju treba maksimalno da iskoristi sredstva koja joj stoje na raspolaganju iz tih fondova i precizirala da svake godine Srbiji stoji na raspolaganju oko 200 miliona evra iz IPA fondova.

Joksimović je rekla da je niška opština Palilula, koja je realizovala projekat obnove parka, jedna od najuspešnijih u regionu po stepenu i obimu korišćenja sredstava iz IPA fondova i da će imati podršku i za druge projekte.

Ministarka je naglasila da su projekti prekogranične saradnje, kakav je i ovaj u opštini Palilula, veoma važni i da će ona uvek podržati njihovu realizaciju. Pri tome će, kako je rekla, oni koji su najbolji imati predost u dobijanju pomoći.

Šefica pregovaračkog tima za pridruživanje EU je rekla da je veliki broj gradjana Srbije za promene i za reforme po evropskim standardima i da je to pokazatelj da se mi "nismo promenili prema Evropskoj uniji već u razumevanju onoga što je dobro za nas".

Poseta Jadranke Joksimović i Tanje Miščević Nišu organizovane su u sklopu održavanja sednice Vlade Srbije u ovom gradu.

Spomen park Bubanj predstavlja spomen kompleks sagradjen kao znak sećanja na gradjane Niša i južne Srbije streljane u Drugom svetskom ratu.

Rekonstruisani su amfiteatar i platoi, a park je dobio nove klupe i uredjene staze. Projekat kofinansira EU kroz IPA program prekogranične saradnje Bugarska - Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: