Pravnici iz BG pomoć Obrenovčanima

U Obrenovac danas kreće tim pravnika iz Beograda koji će pomoći u radu kol centra i izdavanju rešenja za preuzimanje finansijske pomoći za obnovu oštećenih kuća

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.07.2014.

07:38

Default images

Pravnici će u Obrenovac otići na inicijativu gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, prilikom preuzimanja rešenja, vlasnici će ostavljati broj računa na koji će im biti uplaćena sredstava i na licu mesta će se se obavljati izjašnjavanje o kategorizaciji.

Sredstva za obnovu biće isplaćivana prema kategoriji oštećenja, i to za prvu kategoriju 120.000 dinara, za drugu 200.000 dinara, za treću 250.000 dinara, za četvrtu 350.000 dinara i za petu kategoriju oštećenja 600.000 dinara.

Prilikom odlučivanja uzimaće se u obzir da je šteta prijavljena u skladu sa Zakonom, da je nastala kao posledica poplava i klizišta koje su se desile tokom maja 2014. godine i da je prijavljena na objektu gde je podnosilac prijave stalno živeo.

Građani će imati mogućnost da se žale ako nisu zadovoljni kategorizacijom objekta koji je u njihovom vlasništvu, a nakon isteka roka za žalbu koji traje osam dana, sredstva će biti uplaćena na račune oštećenih građana.

Počelo je i telefonsko pozivanje vlasnika stambenih objekata da u određeno vreme dođu i preuzmu rešenje o pomoći za sanaciju objekta.

Predsednik opštine Obrenovac izjavio je u petak za B92 da će Obrenovčani od ponedeljka početi da dobijaju rešenja koja će biti osnov za preuzimanje finansijske pomoći za obnovu oštećenih kuća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: