Tadić i Mogerini o saradnji

Predsednik Nove demokratske stranke (NDS) Boris Tadić i ministarka inostranih poslova Italije Frederika Mogerini sastali su se danas u Beogradu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 28.07.2014.

18:15

Default images

Oni su se složili da je potencijal za saradnju Srbije i Italije veliki i da ga je potrebno mnogo više koristiti i dodatno razvijati.

Bivši predsednik Srbije je s ministarkom iz Italije koja predsedava EU, razgovarao o daljim koracima u procesu približavanja Srbije članstvu u EU i zahvalio za podršku Rima u procesu evrointegracije Srbije, saopštila je NDS.

Tadić i Mogerini su razgovarali i o političkom i ekonomskom stanju u Srbiji i složili se da je neophodno dalje razvijati strateško partnerstvo Srbije i Italije, uspostavljeno 2009. godine, u vreme Tadićevog predsedničkog mandata.

Tadić je izrazio zabrinutost zbog slabljenja tempa ekonomske saradnje dve zemlje i naglasio da je neophodno produbiti tu saradnju.

Mogerini se danas razgovarala s ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem, a primili su je premijer Aleksandar Vučić i predsednik Tomislav Nikolić.

Italijanska ministarka je učestvovala u panel-diskusiji u Skupštini Srbije sa rukovodstvom Skupštine, šefovima poslaničkih grupa, predsednicima skupštinskih odbora za evropske integracije i spoljne poslove i grupe prijateljstva sa Italijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: