Kijev: Vojnici prešli u Rusiju

Ukrajinski ministar odbrane Valerij Geletej potvrdio je danas da je grupa ukrajinskih vojnika dezertirala i prešla na teritoriju Rusije.

Izvor: B92

Nedelja, 27.07.2014.

21:17

Default images

"To se zaista desilo", rekao je Geletej za kanal Inter televizija, a prenosi Itar-Tas.

U subotu je predstavnik ruskih pograničnih snaga Vasilij Malaev izjavio za RIA novosti da je više od 40 ukrajinskih vojnika napustlo svoje jedinice i od proruskih aktivista zatražilo da predju na teritoriju Rusije "kako se ne bi borili protiv sopstvenog naroda".

Ministar Geletej je priznao kako je 41 pripadnik ukrajinske 51. pešadijske brigade prešao rusku granicu. Prema njegovim rečima, predsednik Ukrajine je naložio otvaranje istrage o ovom incidentu.

"Imamo neke informacije, ali one nisu potvrdjene", ističe Geletej, dodajući kako će uskoro obavestiti ukrajinskog predsednika i javnost o tome kako i zašto je došlo do prelaska vojnika u Rusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: