Prijava zbog prebijanja štićenika

Protiv vaspitača Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku podneta je krivična prijava zbog sumnje da je pretukao štićenika, nezvanično saznaje B92.

Izvor: B92

Nedelja, 27.07.2014.

19:00

Default images

Kod dvadesetdvogodišnjeg štićenika Doma u Veterniku početkom meseca, lekarskom kontrolom, uočene su modrice po celom telu. Kasnijim ispitivanjem mladića, ustanovljeno je da ga je pretukao jedan od vaspitača i to metalnom šipkom.

Kod vaspitača u kancelariji, prema nezvaničnim informacijama, pronađena je šipka za vežbanje, a dvojica štićenika su čak potvrdila i da su videli kako vaspitač tuče njihovog drugara.

Direktor Doma Zoran Arbutina kaže da je vaspitač odmah suspendovan na tri meseca.

Psiholozi upozoravaju da nije dovoljno samo kazniti vaspitača, već konstinuirano pratiti rad celokupnog osoblja u ovakvim ustanovama.

Osumnjičeni vaspitač u Domu u Veterniku radi više od pet godina. Zbog postupka koji je u toku, direktor Arbutina nije moga da da precizan odgovor na pitanje da li je ranije bilo primedbi na nasilničko ponašanje vaspitača. Nezvanično saznajemo da je pomenuti vaspitač ranije izbačen iz Sindikata socijalne zaštite zbog problema sa alkoholom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: