"Reforme, jer posao ne pada s neba"

Aleksandar Vučić izrazio uverenje da će se posle dve ili tri godine sprovođenja reformi u državi stvoriti uslovi da svaki građanin radom obezbedi bolji život.

Izvor: Beta, Politika

Nedelja, 27.07.2014.

23:35

Default images

"Posle sprovedenih reformi neće se čuti vapaji o tome kako nam postojeću situaciju štiti i čuva određeni zakon, već kako da svojom marljivošću, znanjem i energijom uradimo i zaradimo više", navodi predsednik Vlade Srbije u autorskom tekstu za list "Politika" od ponedeljka.

U svom odgovoru na intervju ekonomiste Jože Mencingera, naslovljenom "Vučiću, uspori", premijer je kazao da jedan deo Srbije hoće da Vlada "uspori", i da su to ljudi kojima je dosadašnje stanje odgovoralo.

"Formirali smo čitavu novu klasu - socijalno korumpiranih, onih koji uvek nešto nekome dodju i njima uvek neko nešto dodje, zaposlenih preko veze, s tročasovnim radnim vremenom, ogrezlih u kombinacijama i povlasticama...", navodi on u odgovoru pod naslovom "Ubrzaj, Srbijo".

Vučić je ocenio da Vlada Srbije nije imala "uobičajenih sto dana uigravanja", jer se od početka suočila sa "ambicijom političkih protivnika da omalovaže svaku vrstu napora i potrebe da se stvari u Srbiji energičnije i brže menjaju".

Cilj reformi, prema njegovim rečima, je da gradjani ne čekaju da posao "padne sa neba ili da ga poštar donese na vrata", kao i da izvršavaju obaveze prema državi jer u suprotnom "sebi oduzimamo uredjene domove zdravlja i dobre škole, motivisane nastavnike i lekare, kao i moderne autoputeve".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

206 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: