Ništa od primirja, rakete na Izrael

Izraelska vojska objavila da su tri rakete ispaljene iz Gaze u pravcu južnog dela Izraela, ali da nije bilo žrtava ili načinjene štete. Hamas odbacio primirje.

Izvor: Beta

Subota, 26.07.2014.

20:40

Default images

Rakete su ispaljene iako je Izrael pristao da produži humanitarni prekid vatre u pojasu Gaze do ponoći po lokalnom vremenu (23.00 po centralnoevropskom vremenu).

Zvaničnik Hamasa Sami Abu Zuhri odbacio je večeras produženje humanitarnog prekida vatre za četiri sata, koje je predložio Izrael. "Nema dogovora o produženju zatišja za dodatna četiri sata", naveo je Abu Zuhri u poruci koju je poslao novinarima.

Prema navodima ove palestinske militantne organizacije, na Izrael je ispaljeno pet raketa, od čega su dve upućene na Tel Aviv.

Rakete su ispaljene neposredno pošto je prekid vatre od dvanaest časova istekao.

Odluka Hamasa da ne prihvati ponudu Izraela baca novu sumnju na pokušaje medjunarodnih posrednika da izdejstvuju prekid krvoprolića.

Američki državni sekretar Džon Keri i ministri spoljnih poslova članica Evropske unije sastali su se ranije danas u Parizu kako bi našli način da dvanaestočasovni prekid vatre pretvore u čvršće primirje.

U poslednjih 19 dana koliko traju okršaji Izraela i Hamasa, koji su prerasli u izraelsku kopnenu ofanzivu na Pojas Gaze, život je izgubilo više od 1.000 ljudi, uglavnom civila, a više od 6.000 je ranjeno, saopštili su zvaničnici za zdravstvo u Gazi.

U izraelskim napadima uništene su stotine kuća, a desetine hiljade ljudi je moralo da pobegne, pokazuju podaci aktivista za prava Palestinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: