Izrael: Produženo primirje u Gazi

Izrael prihvatio da za četiri sata produži humanitarni prekid vatre u Gazi koji je trebalo da se okonča u 20.00 časova po lokalnom vremenu.

Izvor: Beta

Subota, 26.07.2014.

18:43

Default images

"Kabinet za bezbednot je prihvatio da za četiri sata produži prekid vatre, do subote u ponoć", navela je izraelska privatna televizija.

Ta odluka je doneta na poziv ministara inostranih poslova SAD, Turske, i nekoliko evropskih zemalja, okupljenih na hitnom sastanku u Parizu, da se za 24 sata produži prekid vatre izmedju Izraela i palestinskog borbenog Hamasa koji kontroliše Gazu.

Više od 1.000 Palestinaca ubijeno je i oko 6.000 je povredjeno u Pojasu Gaze od početka izraelske ofanzive protiv Hamasa 8. jula. Većina njih su civili, prema navodima lokalne službe pomoći.

S izraelske strane 37 vojnika poginulo je u borbama u Gazi i oko nje u istom periodu, kao i dva civila ubijena palestisnkim raketama. Takodje je poginuo jedan tajlandski radnik.

Stanovnici Gaze koriste 12-časovno humanitarno primirje da se snabdeju i da iz ruševina izvuku tela žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: