Sirija: Džihadisti ubili 85 vojnika

Džihadisti iz grupe Islamska država ubili su najmanje 85 sirijskih vojnika, saopštila je danas nevladina grupa Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.07.2014.

11:23

Default images

Islamisti su iz zasede napali vojnike i pogubili većinu njih nakon što su ih zarobili, preneo je AFP.

Napad se dogodio u provinciji Raka, uporištu islamista, navodi francuska agencija.

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) je saopštila da je za sada nepoznata sudbina oko još 200 vojnika, a da je u napadu IS izgubila 28 džihadista.

SOHR je navela da je 50 vojnika ubijeno po kratkom postupku, 19 je poginulo u dvostrukom samoubilačkom napadu, a 16 je poginulo u jučerašnjim napadima IS.

Ohrabreni uspehom u Iraku, gde su prošlog meseca osvojili veće delove zapadnih i severnih delova zemlje, pripadnici Islamske države (IS), grupe prethodno poznate kao Islamska država Iraka i Levanta (ISIL), pokrenuli su juče više napada na vojne pozicije širom severnih i severoistočnih delova Sirije.

ISIL je 29. juna objavila da uspostavlja islamski kalifat na teritoriji Sirije i Iraka, gde kontroliše velike delove teritorije, i tada je promenila ime u Islamska država.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: