"Krivična prijava zbog UKR granata"

Ruski Istražni komitet podneo je krivičnu prijavu zbog ukrajinskog granatiranja teritorije Rusije, rekao je portparol Ruskog istražnog komiteta Vladimir Markin.

Izvor: B92

Subota, 26.07.2014.

10:03

Default images

Istražni komitet je pokrenuo krivičnu prijavu zbog optužbi za pokušaj ubistva i napad na službena lica, naveo je Markin, preneo je Itar Tass.

Marikin je juče izjavio da je oko 45 ukrajinskih granata pogodilo jedno selo u regionu Rostov, na jugu Rusije, oštetivši kuće i električne vodove.

Prema njegovim rečima, najmanje 50 stanovnika je evakuisano iz sela Primjuski, u kome niko nije nije povređen.

Granate su ispaljene iz borbenog područja u regionu Donjeck, gde se ukrajinska vojska sukobljava s proruskim snagama, u okviru operacije koju Kijev naziva antiterorističkom.

Predstavnik za medije Ruskog istražnog odbora Vladimir Markin rekao je da su meta napada ukrajinske artiljerije bili ruski istražitelji koji su bili u inspekciji na području blizu sela Primjuski.

"Tokom obilaska, istražitelji koji su imali odeću s obeležjima i natpisima, našli su se na udaru snažne raketne paljbe", rekao je Markin.

On je dodao da u napadu nije bilo žrtava zahvaljujući brzoj evakuaciji istražnog tima i slaboj obučenosti ukrajinske vojske.

Prema preliminarnim izveštajima, jedna devojčica je lakše povređena, rekao je Markin.

Ruski graničari evakuisani su juče u 13.50 časova po moskovskom vremenu sa graničnog prelaza "Kjubiševo" nakon što je nekoliko granata palo na terotriju Rusije iz pogranične ukrajinske zone, izjavio je portparol Odseka za pograničnu službu juga Rusije Rajan Farkušin.

Prema njegovim rečima, u 14.25 časova po moksovskom vremenu otvorena je intezivna vatra iz lakog oružja i artiljerije sa susednog graničnog prelaza na ukrajinskoj strani "Marinkova" i pojedine granate su pale na ruski granični prelaz.

Niko od zaposlenih nije povređen, naveo je Farkušin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: