Jahjaga: Mandatar po zakonu

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je odbacila ocene da ugrožva demokratiju.

Izvor: Beta

Subota, 26.07.2014.

17:08

Default images

Lideri Demokratsklog saveza Kosova, Ise Mustafe, i Alijanse za budućnost kosova, Ramuša Haradinaja naveli su da ona time što ne utiče na politička zbivanja, dopušta ugrožavanje demokratije.

Na primednu Haradinaja da predsednica nije započela konsultacije o mandataru za sastav nove vlade, kabinet Jahjage je odgovorio da će se to obaviti u skladu sa zakonom i uz poštovanje rokova.

Kabinet je saopštio da Jahjaga nije indiferentna prema političkim zboivanjima, ali da, poštujući Ustav, smatra da bi pokušaj uticaja na demokratski izabrane institucije predstavljao nezakonito mešanje.

Jahjaga je pozvala sve političke subjekte da poštuju odluke Ustavnog suda, a poslanike da grade institucije preko potrebne Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: