Na rampi Nais kolona od 4 kilometra

Na naplatnoj rampi kod motela Nais u Nišu trenutna zadžavanja su oko sat vremena, a kolona vozila duga je oko četiri kilometra.

Izvor: B92

Subota, 26.07.2014.

20:47

Default images

Na Bubanj potoku čeka se oko pet minuta.

Šef odseka Jagodina-Leskovac u Sektoru naplate putarine Dragan Milić rekao je Tanjugu da se kod Naisa čeka oko sat vremena zbog saobraćajne nezgode koja se oko 18 sati dogodila u smeru od Beograda ka Nišu, kilometar pre naplatne rampe.

"Zato se formirala kolona koja je trenutno duga oko četiri kilometra", rekao je Milić. U udesu, u kome je učestvovalo 5 vozila, nema povređenih.

Na Naisu očekuju da se saobraćaj normalizuje do ponoći, jer je svih deset kanala za naplatu putarine otvoreno. Ipak, u nepreglednim kolonama vozila su se jedva kretala. Da bi izbegli gužve na Naisu, neki od vozača kao alternativu koristili su izlaz kod Aleksinca kako bi dalje starim putem stigli do Niša. Oni koji se nisu snašli, kažu da je ovaj zastoj samo jedan u nizu na putu kroz Srbiju. Na naplatnoj stanici Nais prethodnog dana zabeležena je rekordna naplata jer je za 24 sata u oba smera prošlo 35 hiljada vozila. Na Naisu kažu da se velike gužve očekuju i prvog vikenda u avgustu zbog kolektivnih godišnjih odmora u zapadnim zemljama. Kada je reč o naplatnoj rampi Bubanj potok, pomoćnik šefa odseka za naplatu putarine Zoran Janković rekao je Tanjugu da se, prema poslednjim informacijama, čeka oko 5,5 minuta.

On je objasnio da se na Bubanj potoku ne stvaraju veće gužve i da se ručno obavlja izdavanje kartica za vozila, što je brže od naplate putarine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: