U Koceljevi i dalje čekaju pomoć

U Koceljevi je u poplavama uništeno sedam mostova, među njima i glavni, koji povezuje ovu opštinu sa Valjevom.

Izvor: B92

Subota, 26.07.2014.

17:45

Default images

Voda je oštetila i jedini most na putu Šabac - Valjevo preko kojeg dnevno pređe dve hiljade vozila. Zbog opterećenja teretni kamioni naizmeničeno propuštaju.

Saobraćaj se preusmerava kroz centar varošice, preko mosta koji je takođe oštećen, pa je prelazak za teretna vozila nebezbedan.

"Problemi se javljaju i kod ovog mosta, poslednjeg mosta, koji je takođe u jako lošem stanju i policija propušta vozila pojedinačno, i bitno je da samo jedno teretno vozilo bude na mostu", kaže Miodrag Tadić, načelnik za poljoprivredu i turizam.

Poseledice nisu sanirane ni u domu Dragana Terzića. Te noći voda je bila do pola zidova, a njega su bagerom izneli i odvezli na dijalizu. Sve što je bilo u kući, uništeno je.

"Ovde samo možemo da sednemo da jedemo. Sudoperu smo stavili da dete može da opere sudove. Šporet malo radi da možemo da podgrejemo. Ja spavam na podu, a deca spavaju na krevetima. Prozore ne možemo da zatvorimo jer je stolarija uništena i tako već dva i po meseca", priča Dragan.

Slično slika u još 140 kuća u ovoj opštinin i svi čekaju na potez države.

"Određena pomoć je išla prema građanima koji su ugroženi poplavama, tako da neki veliki zahvati nisu rađeni, ali s obzirom da je vlada donela zakon, nadam se da ćemo to u roku i uraditi", kaže Veroljub Mitić, predsednik opštine Koceljeva.

Šteta u Koceljevi procenjena je na 315 miliona dinara.

Projekti za mostove se rade, a valjda će i ovaj koji povezuje Koceljevu sa Valjevom do tada izdržati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: