Uhapšena dva ruska novinara

Novinar i snimatelj ruskog TV kanala "Zvezda" bez objašnjenja su uhapšeni na aerodromu u Talinu, saopštila je ta televizija na svom sajtu.

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

17:37

Default images

Van dometa su ostali specijalni dopisnik "Zvezde" Maksim Gricenko i snimatelj Vjačeslav Ameljutin.

"Novinari koji su doputovali u Estoniju radi praćenja tzv. godišnjeg susreta veterana 20 Š divizije na planini Sinimae, uhapšeni su bez obaveštenja na punktu pasoške kontrole. Sve stvari su im oduzete. Novinarima nije bilo dopušteno da stupe u kontakt sa redakcijom", kaže se u saopštenju.

"Izveštaj o hapšenju dvojice novinara na aerodromu u Talinu izaziva zabrinutost i gnušanje", rekao je izaslanik ruskog Ministarstva spoljnih poslova za ljudska prava, demokratiju i vladavinu zakona Konstantin Dolgov.

Dolgov je kazao da je to još jedno grubo kršenje slobode govora, "što je nažalost sve učestalije u Estoniji kad je reč o izveštačima koji rade za ruske medije", preneo je Itar-Tass.

Ruska ambasada u Estoniji poslala je svog izaslanika na aerodrom u Talinu da razjasni situaciju sa privođenjem dvojice ruskih novinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: