Podrška iz regiona Erdoganu

Predstavnici više političkih stranaka iz regiona uputili su pisma podrške Erdoganu, pred predstojeće predsedničke izbore.

Izvor: Beta

Petak, 25.07.2014.

15:59

Default images

Predstavnici više političkih stranaka iz regiona uputili su pismo podrške turskom premijeru Redžepu Tajipu Erdoganu koji se kandidovao na predstojećim predsedničkim izborima u Turskoj, objavila je agencija Anadolija.

Prema informacijama iz Izbornog štaba koji koordinira Erdoganovu kampanju, predstavnici nekoliko političkih stranaka iz Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Grčke i sa Kosova poslali su pismo Erdoganu u kojem su mu zahvalili na podršci regionu koju je pružio u proteklih deset godina.

"U srcima nas i naših naroda, baš kao i u srcima svih ugroženih i obespravljenih ljudi sveta, urezali ste neizbrisiv trag i tamo ćete i ostati", navedeno je u pismu.

Kako je objavljeno na sajtu TRT, pismo su potpisali predsednik Bošnjačke stranke Crne Gore Rafet Husović, osnivač i predsednik Narodne stranke časti i slobode Bugarske Kasim Dal, predsednik Demokratske narodne stranke Kosova Mahir Jagčilar, poslanik grčkog parlamenta Ahmet Hadžiosman i predsednik Turske demokratske partije Makedonije Kenan Hasip.

Vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP) saopštila je 1. jula da je Erdogan njen kandidat na predsedničkim izborima.

Prvi krug predsedničkih izbora biće održan 10. avgusta i to će biti prvi put da Turci biraju predsednika na izborima jer je do sada parlament birao šefa države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: