"Embargo na izvoz oružja koristan"

Predsednik Austrije smatra korisnim uvođenje zabrane izvoza oružja u Rusiju, dodajući da paralelno treba da se nastave razgovori o rešenju ukrajinske krize.

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

13:14

Default images

Austijski predsednik Hajnc Fišer je, u razgovoru sa glavnim i odgovornim urednicima pokrajinskih novina, naglasio da ujedno i Ukrajina mora da se pridržava svog obećanja za sprovođenje ustavne reforme i federalizaciju zemlje.

"I dalje prednost dajem rešenju putem pregovora", podvukao je predsednik Austrije.

On je, takođe, odbacio kritike na njegov račun što je nedavno primio predsednika Rusije Vladimira Putina u Beču.

"Smatram apsolutno iracionalno posetu Putina u junu, koja je bila dobro promišljena, sagledavati na osnovu obaranja aviona u julu. Ni ja ne mogu da imam uvid u dušu predsednika Rusije. Činjenica je da je tog dana kada je posetio Austriju Dumi naložio da ukine odobrenje za ulazak ruskih snaga u Ukrajinu. To sam ocenio pozitivnim korakom", objasnio je Fišer.

Istovremeno je kazao da se Putin brine zbog geostrateških pomeranja od 1989, to jest pogoršanja bezbednosno-političkog stanja po Rusiju zbog širenja NATO na istok.

"Međutim to ne menja ništa na tome da se obaranje aviona mora objektivno i detaljno istražiti i počinioci najoštrije kazniti", podvukao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: