U Donjecku i dalje sukobi, 1 mrtav

U sukobima ukrajinskih sa proruskim snagama tokom noći u Donjecku jedna osoba je poginula, a dve su povređene, saopštile su danas lokalne vlasti.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.07.2014.

12:14

Default images

Eksplozija se mogla čuti u svim delovima grada, a žestoki sukobi su nastavljeni na obodu aerodroma, saopšteno je iz kancelarije gradonačelnika Donjecka, preneo je Itar Tass.

Sukobi su prestali ujutru, a zvaničnici su saopštili da rade na obnavljanju električne mreže u gradu.

Istovremeno, francuska novinska agencija Frans pres izveštava da su lokalne vlasti u bivšem uporištu proruskih snaga Slavjansku pronašle grobnicu u kojoj se nalaze ostaci najmanje četiri tela civila, koje su, kako je izjavio savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Gerašenko, ubili proruski aktivisti.

"Znamo da ima još tela u gradu, ali ne znamo gde, ovo je prva grobnica koju iskopavamo", rekao je Gerašenko.

Prema navodima lokalnih zvaničnika, policije i forenzičkih eksperata u ovoj grobnici bi moglo da bude i 20 tela pripadnika proruskih snaga.

Ukrajinske snage zauzele su Lisičansk, još jedan strateški važan grad na istoku Ukrajine, izjavio je danas predsednik Ukrajine Petro Porošenko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: