Radnica preminula tokom protesta

Radnica Agroživa iz Žitišta M.M. (55), kojoj je pozlilo tokom današnjeg protesta radnika te firme, preminula od moždanog udara.

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

18:05

Default images

Radiotelevizija Vojvodine (RTV) prenela je prethodno da su jutros oko 6.00 sati nezadovoljni radnici kompanije Agroživ blokirali kružni tok na ulasku u Žitište, a u štrajku su od 19. maja zahtevajući isplatu zaostalih zarada i socijalnog programa.

Prema saznanjima RTV-a , radnica M. M. kojoj je jutros tokom protesta pozlilo, preminula je danas oko podneva u zrenjaninskoj bolnici gde je dovezena zbog moždanog udara.

M. M. je, kako je izvestila RTV, upravo ovih dana stekla uslov za penziju, a pored nje u Agroživu su zaposlene i njene dve ćerke.

Granski sindikat Nezavisnost je u saopštenju tvrdi da odgovornost za tešku situaciju više od 1.000 radnika Agroživa snose Ministarstvo privrede i Ministarstvo rudarstva i energetike, jer, kako ocenjuju, "nisu hteli da rešavaju pitanje zaposlenih u Agroživu i odbijali prijem predstavnika zaposlenih".

"Odgovornost snosi Ministarstvo pravde i policija, jer nisu želeli da reaguju na apele zaposlenih koji su ih upozoravali da u Agroživu postoji osnovana sumnja o prisustvu privrednog kriminala, kao i da nije bilo transparentosti svih pravnih i imovinskih promena oko Agroživa", navedeno je u saopštenju tog sindikata.

Granski sindikat Nezavisnost je najavio da će pokrenuti pitanje odgovornosti za sve nadležne u slučaju Agroživ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: