DS:Utvrditi ko je odgovoran u Užicu

Užičke demokrate ocenjuju da se vlast bavi politikanstvom i marketingom umesto da reši problem vodosnabdevanja Užica.

Izvor: Tanjug

Petak, 25.07.2014.

19:25

Default images

Užičke demokrate smatraju da je "bahatost" republičke i lokalne vlasti kulminirala ovih dana izjavama ministara, koji su se bavili politikanstvom i marketingom umesto da reše problem vodosnabdevanja građana Užica.

"Neozbiljnost ministara koji osuđuju i presuđuju utoliko je veća što su u duetu sa ostalim “kompozitorima” učestvovali u dovođenju najnesposobnije vlasti u istoriji Užica"”, navodi se u saopštenju DS-a.

Užičke demokrate ističu da “građani ne očekuju politička privođenja i promovisanje na njihovoj muci, već rešenje problema i utvrđivanje odgovornosti svih onih koji su imali propuste u radu”.

Gradski odbor Demokratske stranke u saopštenju pita i zašto niko nije snosio odgovornost iz JP Srbija vode i Agencije za zaštitu životne sredine, koji, po sopstvenom priznanju nisu vršili potrebna merenja kvaliteta vode u jezeru Vrutci 2013. godine.

Demakrate su uputile i pitanje ministru odbrane Bratislavu Gašiću, koji je u utorak preneo poruku da Vlada Srbije nalaže smenu gradonačelnika i kompletnog rukovodstva Užica i tom prilikom izjavio da ovog puta neće biti kompromisa i da će se utvrditi svačija odgovornost, sa kim su kompromisi pravljeni kada su se alge pojavile u jezeru Vrutci.

Užičke demokrate zahtevaju od nadležnih državnih organa utvrđivanje odgovornosti bez obzira na političku pripadnost i funkciju koju obavljaju, bilo da je ona na republičkom ili lokalnom nivou, svih onih koji su odgovorni za problem vodosnabdevanja Užica, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke Užice.

U užičkom vodovodu, na osnovu analize jučerašnjih uzoraka nema algi, dok je broj nematoda od 2 do 21 na deset litara vode, saopštio je Zavod za javno zdravlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: