Propalestinski protesti u Madridu

Nekoliko stotina demonstranata održalo je mirni protest ispred izraelske ambasade u Madridu, zahtevajući obustavu izraelske vojne operacije u pojasu Gaze.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.07.2014.

22:57

Default images

Oko 400 demonstranata, od kojih su mnogi mahali palestinskim zastavama, uzvikivalo je "Ubice!", dok je policija sa strane stajala u pripravnosti za slučaj da dođe do nasilja, prenela je agencija AFP.

Na transparentima koje su nosili demonstranti, među kojima je bilo studenata, parova sa malom decom i penzionera, pisalo je "Bojkotujmo Izrael", "Mir" i "Koliko još ljudi treba da umre?".

Protest ispred ambasade Izraela u Madridu je organizovala koalicija više od 40 mirovnih organizacija i levičarskih sindikata, uključujući najveći španski radnički sindikat.

Izraelska ofanziva nastavljena je danas sedamnaesti dan zaredom i tenkovi i borbeni avioni bombardovali su pojas Gaze, dok raste zabrinutost za sve veći broj civilnih zrtava na toj palestinskoj teritoriji, kojom vlada Hamas.Do sada je u izraelskoj ofanzivi na pojas Gaze stradalo više od 750 ljudi, većinom civila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: