Rute šalje i vojnu policiju u UKR

Holandija šalje 40 nenaoružanih policajaca na mesto pada MH17 u istočnoj Ukrajini u nastojanju da "dodatno stabilizuje to područje", izjavio premijer Rute.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.07.2014.

22:14

Default images

"Mi razmatramo kojim sredstvima da dodatno stabilizujemo tu zonu, a za to je potrebna međunarodna diskusija i legalni mandat", dodao je holandski premijer Mark Rute, dok raste zabrinutost da mesto udesa nije obezbeđeno, javio je AFP.

On je takođe naveo da je sve to veoma kompleksno i traži mnogo partnera.

Holandski premijer je dodao da će na mesto udesa biti upućen tim od 23 istražitelja kao i 40 nenaoružanih vojnih policajaca.

Oni će imati i zadatak da pomažu u izvlačenju preostalih tela iz delova olupine aviona.

U udesu aviona "Boing 777" kompanije "Malezija erlajns" u Donjeckoj oblasti Ukrajine je poginulo svih 298 putnika od kojih najviše holandskih državljana - njih 193.

Dva vojna transportera dovezla su danas na aerodrom u holandskom gradu Ajndhovenu posmrtne ostatke još 74 žrtve pada putničkog aviona Malejža erlanjza.

Holandski istražitelji preuzeli su danas podatke sa druge "crne kutije" koja sadrži tehničke podatke o letu i da njima nije neovlašćeno pristupano, javio je AFP. Analizu rade britanski stručnjaci.

Danas se dogodila još jedna avionska nesreća - na severu Malija pao avio Er Alžira sa 166 ljudi, dok se juče srušio lokalni avion "Transazije“ na letu GE222 u Tajvanu, kada je pogunilo 47 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: