I noćas pucnjava u Donjecku

Artiljerijska vatra čula se noćas u Donjecku, a jedan deo grada je ostao bez struje, dok ukrajinske snage nastavljaju vojnu kampanju protiv proruskih snaga.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.07.2014.

11:20

Default images

Branioci Donjecka su naredili uklanjanje svih vozila sa trga ispred železničke stanice, a lokalne vlasti su objavile da je četvrt Petrovski ostala bez struje zbog oštećenja desetina električnih podstanica, prenosi Rojters.

Ukrajinska vojska je naterala proruske snage da se povuku u svoja dva najveća uporišta - gradove Donjeck i Lugansk, osvojivši uglavnom sela oko njih pa i neka predgrađa.

Naoružana vozila ulaze u gradove Horlivka i Ilovajsk, u okolini Donjecka, saopštio je danas neimenovani predstavnik ukrajinskih snaga.

Dva ukrajinska borbena aviona oborena su juče nedaleko od mesta na kojem je prošle nedelje oboren malezijski putnički avion. Na osnovu preliminarnih informacija, Kijev je objavio kako je bar jedan od tih aviona "mogao da bude oboren raketama lansiranim s ruske teritorije".

Neimenovani zvaničnik ruskog ministarstva odbrane je danas odbacio ove optužbe kao "pokušaj obmanjivanja javnosti", prenela je agencija Interfaks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: