Norveška:Ekstremisti spremaju napad

Islamistička ekstremistička grupa koja ima kontakte u Siriji možda planira napad na Norvešku u narednih nekoliko dana, kaže šef norveške Bezbednosne službe PST.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

11:12

Default images

"PST je dobio informaciju da osobe koje su povezane sa ekstremističkom (islamskom) grupom u Siriji možda planiraju da izvedu teroristički akt u Norveškoj", rekla je Benedikte Bjornland na konferenciji za novinare.

"Oni možda planiraju da izvedu napad u kratkom vremenskom periodu, verovatno za nekoliko dana, ali mi ne znamo kako, kada i na koji način", navela je šefica PTS.

Ona nije mogla da kaže šta bi bila eventualna meta napada.

Prema prošlomesečnim procenama PST, oko 50 stranih boraca je putovalo iz Norveške u Siriju, a polovina njih se vratila u Norvešku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: