SAD: Poginuo pilot tinejdžer

Američki tinejdžer, koji je pokušavao da postavi rekord kao namlađi pilot koij je obišao svet avionom, poginuo je kada se njegova letelica srušila u Tihi okean.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.07.2014.

07:39

Default images

Sa njim je poginuo i njegov otac, saopštila je humanitarna organizacija za koju je prikupljao novac.

Avion sa jednim motorom, kojim je pilotirao 17-godišnji Amerikanac pakistanskog porekla Haris Sulejman, srušio se u Američkoj Samoi, javila je Građanska fondacija, organizacija koja promoviše kvalitetno obrazovanje.

"Saznali smo pre samo dva i po sata i skrhani smo", izjavio je direktor američkog ogranka ove međunarodne neprofitne organizacije Danijel Morani, dodajući da je Sulejman bio "izvanredan mladić".

Kada se avion srušio on je pokušavao da obori rekord kao najmlađi pilot koji je ikada obišao svet avionom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: