Prijavili lekare zbog gubitka bebe

Bračni par Hazirović iz Novog Pazara danas je saslušan po njihovoj prijavi protiv dvoje ginekologa za nesavesno lečenje, gubitak bebe i ugrožavanje života.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

22:30

Default images

Bračni par Lidija i Almin Hazirović iz Novog Pazara danas su odvojeno saslušani u Osnovnom tužilaštvu u ovom gradu po njihovoj prijavi protiv dvoje ginekologa za nesavesno lečenje, gubitak bebe i ugrožavanje života.

Hazirovići su novopazarskom radiju Sto plus rekli da su posle više od pet meseci saslušani u svojstvu oštećenih, kao i u svojstvu svedoka.

"Tužilaštvu smo izneli sve što smo do sada javnosti prezentovali, sa posebnim osvrtom na propuste lekara Ajše Hajrović i Muamera Škrijelja, kao i na naknadno rađenu dokumentaciju kojom su oni naknadno pokušali da opravdaju svoje postupke", rekli su Lidija i Almin.

Oni tvrde da je pomoćnik ministra zdravlja Zoran Vučić naredio vanrednu kontrolu provere kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika u Ginekološko-akušerskom odeljenju u Novom Pazaru.

"Dokument je izdat 16. jula ove godine, a kontrola je morala da se uradi u roku od osam dana, a da mu se u roku od 15 dana dostavi izveštaj sa zaključkom. Obzirom da taj rok uskoro ističe mi izveštaj očekujemo uskoro", kažu Hazirovići.

Nalog za vanrednu kontrolu provere kvaliteta stručnog rada zdravstvenih radnika na ovom odeljenju prvobitno je izdat pre četiri meseca, odnosno 18. marta.

Hazirovići su podneli krivične prijave protiv ginekologa tvrdeći da su neznanjem i nepreduzimanjem potrebnih mera doprineli da izgube bebu, lišili ih daljeg potomstva, a Lidiju "doveli do ivice smrti".

Optuženi lekari su ranije rekli novinarima da su preduzeli sve neophodne dijagnostičke mere i postupke kako bi pomogli pacijentkinji i optužili medije za neprofesionalno izveštavanje i vođenje prljave kampanje protiv njih.

Mladi bračni par ističe da ovim postupkom neće dobiti nikakvu satisfakciju, već da im je cilj da svojom borbom doprinesu da se slične stvari nikom više ne dogode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: