Pomoć za decu iz Zvečanske

Srpski spasilački tim uručio je humanitarnu pomoć u dečjoj garderobi, hrani, mleku, igračkama Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.07.2014.

21:51

Default images

"Odvojili smo iz kontigenta humanitarne pomoći ,koju smo dobili iz Grčke i Nemačke kombi pun dečje garderobe, hrane, dušeka, igračaka, mleka", rekao je Tanjugu nakon uručenja pomoći šef Srpskog spasilačkog tima Danilo Budimir.

On je podsetio da je preko Spasilačkog tima do sada distribuirano oko 60 tona humanitarne pomoći za područja ugrožena poplavama: Čačk, Obrenovac, Petrovac na Mlavi, Paraćin, Ub, Obrenovac, Doboj, Ljuboviju, Mladenovac.

Članovi Srpskog spasilačkog tima bili su angažovani tokom nedavnih poplava u skoro svim ugroženim područjima, a prema rečima Budimira, za angažovanje u spasilačkim misijama dobili su posebno priznanje Sektora za vanredne situacije.

Srpski spasilački tim je volonterska organizacija, a njenih 15 članova dobili su sertifikate međunarodne evropske civilne zaštite.

Tim je aplicirao za prijem u EUROSAR - Evropsku asocijaciju volonterskih spasilačkih timova i očekuju da budu primljeni do maja naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: