Protest Udruženja fotoreportera

Udruženje fotoreportera Srbije osudilo je ometanje u radu svog člana Marka Metlaša. Njega je prilikom snimanja jedne reklame na javnom ometo policajac u civilu.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

14:31

Default images

Kako se navodi u saopštenju, policajac u civilu je legitimisao, a potom i naredio Metlašu da obriše fotografije koje je snimio.

Prema saopštenju UFOS, Metlaš je za potrebe dnevnog lista Blic fotografisao na sportskim terenima na Bežanijskoj kosi snimanje reklame u kojoj učestvuje teniser Novak Đoković.

Posle nekoliko snimljenih fotografija, prišao mu je policajac u civilu, legitimisao se i odmah zatražio da "pregleda snimljeni materijal", dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, uzeo je Metlašu foto aparat, sam pregledao fotografije, i naredio mu da sve fotografije odmah "obriše", što je on i učinio.

Kada je "brisanje" završeno, ukazuje UFOS, naredio mu je da se udalji sa mesta događaja.

U saopštenju UFOS traži od MUP da se drži zakona i da se ovakve stvari više ne ponavljaju.

"Mi samo radimo svoj posao po zakonu, na javnom mestu gde je to dozvoljeno. A 'brisanje' snimljenog materijala predstavlja uništavanje intelektualne svojine autora i u suprotnosti je sa zakonom", zaključuje UFOS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: