"Sukobi u SPS-u izmišljeni"

Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da lider te stranke Ivica Dačić ima neograničeno poverenje socijalista.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

10:58

Default images

Ona je naglasila da su sukobi u SPS-u, o kojima se priča, "izmišljeni, jer ih nema"

Kongres, koji će biti održan 14. decembra, "pokazaće fantastično jedinstvo u SPS-u ali i želju da, nakon gotovo dve i po decenije postojanja stranke, bude jasno označen reformski kurs", rekla je ona u intervjuu novosadskom “Dnevniku”, uoči sutrašnje sednice Predsedništva i Glavnog odbora SPS-a.

Povodom spekulacija u javnosti o unutarstranačkoj borbi i pretenzijama na lidersko mesto u SPS-u, Đukić Dejanović je rekla da je pojedinačnih razmišljanja uvek bilo ali da su stavovi organa stranke obavezujući za sve, a posebno za rukovodstvo.

"Nemamo sukobe ali imamo nesumnjivo lidera u koga imamo neograničeno poverenje i program koji mora da doživi određene transformacije, jer vreme to iziskuje", naglasila je Đukić Dejanović.

Na pitanje o odnosima lidera stranke i njenih najviših funkcionera Branka Ružića i Milutina Mrkonjića, potpredsednica SPS-a je kazala da ne zna ko više podržava Dačića od Ružića i Mrkonjića.

"Priča da je Dačić dobio konkurenciju za poziciju lidera u partiji je naprosto isfabrikovana iz meni nepoznatih razloga, a mislim da nije ni vredno baviti se time”, zaključila je Đukić Dejanović.

I Predsednik Skupštine Beograda i funkcioner Socijalističke partije Srbije Nikola Nikodijević izjavio je danas da ne postoje nikakve podele u SPS-u.

Nikodijević je za TV Pink rekao da na organima stranke, dok se donosi odluka, svako ima pravo da iznese svoje mišljenje.

"Ono što bude odluka i šta se dogovorimo, iza toga svi zajedno moramo da stojimo", istakao je Nikodijević i dodao da je ove nedelje zakazana sednica glavnog odbora te stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: