Rusija: Kijev manipuliše podacima

Rusija optužila Kijev da njeno organi za avio saobraćaj manipulišu podacima, koji se odnose na pad malezijskog aviona u istočnoj Ukrajini.

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

16:15

Default images

"Prema najnovijim informacijama, ukrajinske bezbednosne snage su, ne obaveštavajući međunarodne organizacije, uključene u neke tajne radnje u vezi sa bazom podataka i personalom ukrajinskih vazduhoplovnih službi, kako vojnih, tako i civilnih", stoji u saopštenju Aleksandra Lukaševiča, portparola ministarstva spoljnih poslova Rusije, prenosi AFP.

"To je jasno u suprotnosti sa ciljem objektivne i nepristrasne istrage", ističe Lukaševič.

Umesto da pomogne istragu o padu malezijskog aviona, Kijev "svakog dana i svakog sata podnosi apsurdne, neosnovane optužbe protiv Rusije", stoji u Lukaševičevom saopštenju.

Rusko ministarstvo odbrane je u ponedeljek, negirajući da je proruske aktiviste u Ukrajini snabdelo pokretnim raketnim lanserima, navelo da su ukrajinski kontrolori leta možda malezijski "boing" skrenuli sa prave rute leta.

Ruski zvaničnici i mediji spekulišu da je malezijski avion raketon vazduh - vazduh srušio ukrajinski borbeni avion ili da su ga sa zemlje srušile ukrajinske snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: